• Klankdruppels Afscheidsbegeleiding
Mijn naam is Theresia Rook en ik woon in Kampen.
Vanaf het jaar 2013 ben ik kleinschalig begonnen met het spreken bij een uitvaart. Een vriendin wilde graag dat ik op haar uitvaart de toespraak zou doen. 'Jij kan dat', waren haar woorden. En hiermee heeft zij mij op een pad gezet waar ik blij ben daar te zijn gekomen.
Bijna drie jaar heb ik samengewerkt met mijn Friese collega's van de Humanistische uitvaartbegeleiding. Daarna was het tijd om als zelfstandige verder te gaan.
In 2020 ben ik naast het schrijven en voordragen, mij nog meer gaan gaan richten op het vormgeven van een afscheid en het begeleiden van de afscheidsdienst. Sinds 2022 mag ik mij professioneel Afscheidsbegeleider noemen.

Dementievriendelijke uitvaarten
Als gediplomeerd Vigger heb ik tot het jaar 2000 gewerkt op de gesloten afdeling psychogeriatrie ouderen in het verpleeghuis in Kampen. Deze kennis en ervaring maakt dat ik ook gevraagd wordt bij dementievriendelijke uitvaarten. Immers voor een goed afscheid is het belangrijk dat alle naasten betrokken worden en dat er gekeken wordt hoe een nabestaande met de ziekte dementie persoonlijk afscheid kan nemen van een dierbare, wanneer en waar dan ook.

Liefde houdt niet op waar het leven eindigt.