• Theresia Rook Spreker bij uitvaarten | Ritueelbegeleider
Mijn naam is Theresia Rook. Ik woon in Kampen en mijn werkgebied strekt zich uit over Drenthe, Overijssel, de Noordoostpolder, Flevoland, Friesland en noord-oost Gelderland.

Dementievriendelijke uitvaarten
Als gediplomeerd Vigger heb ik tot het jaar 2000 gewerkt op de gesloten afdeling voor dementerende ouderen in het verpleeghuis in Kampen. Deze kennis en ervaring maakt dat ik ook gevraagd wordt bij dementievriendelijke uitvaarten. Immers voor een goed afscheid is het belangrijk dat alle naasten betrokken worden en dat er gekeken wordt hoe een nabestaande met dementie persoonlijk afscheid kan nemen van een dierbare, wanneer en waar dan ook.
Een goede samenwerking

Vanaf het jaar 2013 ben ik kleinschalig begonnen met het spreken bij een uitvaart. Een vriendin wilde graag dat ik op haar uitvaart de toespraak zou doen. 'Jij kan dat', waren haar woorden. En hiermee heeft zij mij op een pad gezet waar ik blij ben daar te zijn gekomen.
Bijna drie jaar heb ik samengewerkt met mijn Friese collega's van de Humanistische uitvaartbegeleiding. Daarna was het tijd om als zelfstandig spreker verder te gaan.

Theresia Rook dementie vriendelijke uitvaarten

Liefde houdt niet op waar het leven eindigt.