• Klankdruppels Afscheidsbegeleiding
Persoonlijk en passend afscheid nemen van een dierbare

Wanneer een dierbare is overleden kunnen de emoties bij familieleden te groot zijn om zelf de juiste woorden en vorm te vinden voor het laatste afscheid. Hierin kan ik u bijstaan. Als begeleider en vormgever van de afscheidsplechtigheid ondersteun ik de familie door stap voor stap, samen even stil te staan bij het leven van uw dierbare.
Uit het gesprek dat ik met de familie heb, worden daarna zorgvuldig de woorden gekozen die verwerkt zullen worden, om tijdens de afscheidsplechtigheid uit te spreken.
Een persoonlijk afscheid waarin de overledene centraal staat en de plechtigheid op een passende en waardige manier wordt vormgegeven.
Samen dementie vriendelijk

Afscheidsbegeleiding

In 2020 ben ik naast het schrijven en voordragen, mij nog meer gaan gaan richten op het vormgeven van een afscheid en het begeleiden van de afscheidsdienst.

Uitvaartleidster

In 2022 heb ik de opleiding tot Uitvaartleidster afgerond. Op de dag van het afscheid begeleid ik de familie en de afscheidsceremonie.

Dementievriendelijk

Als gediplomeerd Vigger heb ik tot het jaar 2000 gewerkt op de gesloten afdeling psychogeriatrie in het verpleeghuis in Kampen. Deze kennis en ervaring maakt dat ik ook gevraagd word bij dementievriendelijke uitvaarten.

Ritueelbegeleider

Rituelen geven een moment of gebeurtenis diepere betekenis. Een ritueel bij een uitvaart drukt zonder woorden de gevoelens van nabestaanden uit en onderstreept wie de overledene was. Lees hier verder

Wat zeggen families

Soms vindt de familie het fijn om naderhand aan mij nog een reactie te geven. Ik ben altijd dankbaar voor de mooie woorden. Lees hier verder

Portfolio

Mijn naam is Theresia Rook. Geboren en getogen in Kampen, Overijssel. Vanaf het jaar 2013 ben ik kleinschalig begonnen met het vormgeven en begeleiden van een uitvaart. Lees hier verder

Begeleiden en vormgeven van een afscheidsplechtigheid en begrafenis